Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα 2021-22

Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα

Με τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη

Σε συνέχεια των κύκλων συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2015 σας προσκαλούμε στον νέο ετήσιο κύκλο του 2021-2022. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Κυριακή 7:30μμ στη Λακήθρα στο The Lord Byron Restaurant. Για την είσοδο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς καθώς και κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Όσοι θέλετε να τις παρακολουθήσετε παρακαλούμε να προσέρχεστε έγκαιρα, καθώς η εκδήλωση θα αρχίζει άμεσα και καλό είναι να μην δημιουργείται μετέπειτα αναστάτωση στο χώρο με την προσέλευση όσων έχουν καθυστερήσει. Σε περίπτωση που έχετε κάποια ερώτηση ή απορία μπορείτε να καλέσετε στο 6930899696 Δημήτρης Μπούζος.

Ο συντονιστής Μαρίνος Σκλαβουνάκης έχει παρακολουθήσει στο ΕΚΠΑ μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ιστορίας κινηματογράφου και σεναρίου. Έχει κάνει την πρακτική του δίπλα στον Γιάννη Οικονομίδη με τον οποίο είναι μόνιμος συνεργάτης. Η πρώτη του ταινία το «Όλα για Όλα»  (2018) βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας και σε άλλα φεστιβάλ. Τα γυρίσματα της ταινίας αυτής έγιναν εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά, ενώ ορισμένοι εκ των συντελεστών της είχαν παρακολουθήσει τους προηγούμενους κύκλους των κινηματογραφικών συναντήσεων. Εξαιρετική φεστιβαλική πορεία είχε και το ντοκυμαντέρ μικρού μήκους «Το ταξίδι του Οδυσσέα – η τέχνη της μνήμης» (2019) που ζωντανεύει τους σταθμούς του ταξιδιού του μυθικού ήρωα μέσα από τα χαρακτηριστικά ακούσματα κάθε περιοχής. Πρόσφατα, ο Μ.Σκλαβουνάκης συνεργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γ.Γούση που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά και έλαβε σειρά σπουδαίων βραβείων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και εκείνο του location manager που απονεμήθηκε στον Μ.Σκλαβουνάκη για την εξαιρετική κινηματογραφική αξιοποίηση των τοπίων της Κεφαλονιάς. Η επόμενη ταινία μυθοπλασίας του Μ.Σκλαβουνάκη βρίσκεται ήδη στο στάδιο του μοντάζ και έχει επίσης γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά, και πάλι με τη συνεργασία πολλών ντόπιων. Έτσι, οι συναντήσεις αυτές δεν αποτελούν μόνο μια θεωρητική προσέγγιση στις όψεις του κινηματογράφου αλλά και φυτώριο ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν και έμπρακτα με αυτόν.

Για επικαιροποιημένη ενημέρωση παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, την σελίδα μας στο facebook, στην ομάδα «Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα» στο facebook, καθώς και τα δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τους ήδη γνώριμους και συνοδοιπόρους αλλά θέλουμε ο κύκλος αυτός να ανοίξει και σε καινούριους ανθρώπους με ανάλογα ενδιαφέροντα. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους για να διερευνήσουμε μαζί την μαγεία του κινηματογράφου, ενώ στο επόμενο καρέ μπαίνει ο χειμώνας!

 

Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

https://www.facebook.com/TraversoKefalonia/

https://www.facebook.com/groups/191252768441620/

 

Πρόσθετες πληροφορίες