Κείμενα

Άλσος Καλλιθέας Λακήθρας: Αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση;

Διαμαρτυρία για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Άλσους Καλλιθέας Λακήθρας.

Περισσότερα...

Όχι στην ποινικοποίηση των μαθητικών καταλήψεων

Το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο καταγγέλλει την δίωξη των μαθητών της Σάμης οι οποίοι δικάζονται στις 13 Οκτωβρίου 2016 για την συμμετοχή τους στις καταλήψεις του περσινού φθινοπώρου.

Περισσότερα...

Ευ διαγκωνίζεσθαι...

Το Ευ Αγωνίζεσθαι ή Fair Play, όπως αποδίδεται διεθνώς, ως θεσμός αλλά και ως κίνηση οικουμενικής εμβέλειας που διέπεται από σύστημα αξιών, αποτελεί βασικό, θεμελιώδες στοιχείο κάθε πραγματικής αθλητικής συνάντησης, κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς. Δείχνει τους δρόμους οι οποίοι μέσα από τους συμβολισμούς του αθλητισμού, επηρεάζουν και την ίδια την κοινωνία. 

Περισσότερα...

"Για μια ανάσα ελευθερίας" - Για τον Νίκο Ρωμανό

Τα αιτήματα του Νίκου Ρωμανού πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα. Η ζωή του είναι ένα ζωτικό στοίχημα στα χέρια μας. Να την διεκδικήσουμε, διεκδικώντας παράλληλα κοινωνική αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για όλους.

Περισσότερα...

Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις…

Κείμενο που διαβάστηκε και μοιράστηκε στην συγκέντρωση της Αντιφασιστικής Δράσης Κεφαλονιάς στην Πλατεία Καμπάνας στις 18/9/14 για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Περισσότερα...

Λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις στο Ιόνιο

Κείμενο που μοιράστηκε στο Saristra Festival 2014 που έγινε στα Παλιά Βλαχάτα Σάμης από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου 2014.

Περισσότερα...

Παρουσίαση του Τραβέρσο στην Εφημερίδα των Συντακτών

Το παρακάτω άρθρο της Αφροδίτης Τζιαντζή είναι μια παρουσίαση του Τραβέρσο στο τεύχος του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014 στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Περισσότερα...

Λίγα λόγια για την Πλατεία Καμπάνας

Κείμενο που διαβάστηκε στην Πλατεία Καμπάνας κατά την Αντιφασιστική Παρέμβαση την 1η Αυγούστου 2014.

Περισσότερα...

Πένθιμες καμπανοκρουσίες ή σάλπιγγες της Ιεριχούς;

Τη Δευτέρα 27 Μάη 2013 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συγγέντρωση διαμαρτυρίας στο Καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι, το οποίο απασχολεί άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να μην κλείσει. Η ομάδα Τραβέρσο συμμετείχε με το παρακάτω κείμενο που διαβάστηκε δημόσια:

Περισσότερα...

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Παραμύθι με λυπημένο τέλος;

Είμαστε μαζί με τους φοιτητές και με το μέρος εκείνο της τοπικής κοινωνίας που βλέπει το ΤΕΙ σαν μείζονα φορέα παιδείας και πολιτισμού, σαν ένα παράθυρο στον κόσμο. Ας φροντίσουμε λοιπόν το παραμύθι να μην έχει λυπημένο τέλος. 

Περισσότερα...

Πρόσθετες πληροφορίες